Назначаването на служебен министър-председател с рядко срещаното собствено име Гълъб стана

...
Назначаването на служебен министър-председател с рядко срещаното собствено име Гълъб стана
Коментари Харесай

Гълъб

Назначаването на длъжностен министър-председател с рядко срещаното собствено име Гълъб стана мотив за всенародни смешки и закачки из обществените мрежи. 
С този тип смешки неведнъж пораждат и етични въпроси, само че от националния комизъм не може да се изисква нравственос. Ние обаче сме в режим " медийната нравственос задължава ", по тази причина анализът ни е строго стеснен по тази линия. 
Министър-председателите естествено не ги избират по атрактивност на името - само че всяко име носи избрана символна стойност, която като се изключи че става мотив за неетични национални смешки, също по този начин се отразява на това, което мошеникът Густав Юнг нарича  " групово несъзнавано ". Това групово несъзнавано носи целия житейски опит на нашия биологичен тип, а дълбоките пластове на езика съдържат обособени данни за този наш несъзнателен контейнер, който невидимо въздейства на съзнанието и постъпките ни. 
***
Името Гълъб в действителност е същото като името Колумб. Columba на латински е гълъб.
Така че и нашият длъжностен министър-председател е като един Христофор Колумб с капацитет да открие Америка, мислейки я за Индия. Още по-интересно би било да открие митичната Газова карта, която е нещо като пътна карта за изчезналия континент Атлантида. Или карта за нещо по-дребно като местоположението на заровеното имане на Острова на съкровищата. Теменужка Петкова твърди, че картата не е изчезнала, а се намира в енергийното министерство. Но сума министри след нея не можаха да я открият. Картата или е скрита прекомерно деликатно като гибелта на Кошчей, или съдържа такива поразяващи съзнанието данни, че който я открие, избира да не я е виждал в никакъв случай. 
И нека новият Колумб в кораба на Министерския съвет да е по-смел изобретател - и когато открие Изгубения Граал (Газовата карта), да не я обърка с картата на Индия.
***
За служебния кабинет се твърди, че някои от членовете му са трайно свързани с ГЕРБ и Движение за права и свободи - и както писа СЕГА, тези две партии би трябвало да почерпят Радев за избора на краткотрайни министри. 
На премиера Донев няма да му ровим тук професионалната биография - и той като всеки човек с кариера в администрацията е работил с разнообразни държавни управления и политически сили. Но на чисто езиково равнище той се римува с третия мандат на премиера Борисов. В третия си мандат Борисов влезе като уталожен и натежал политик, който разшири въздействието си на интернационалната сцена и самичък се определяше като ГЪЛЪБ НА МИРА. Комарницки го рисуваше като пълен бял гълъб и изобщо това си беше мотив за мирновременни смешки и закачки. 
Също като Тръмп Бойко Борисов през днешния ден с право може да претендира - " по мое време нямаше война сред Русия и Украйна ". Независимо дали фактически това е заслуга на Дебелия бял гълъб, фактът си е реалност - по времето на Борисов Путин бърникаше из Крим и Донбас, само че пълномащабна война нямаше. 
Ха дано по времето на Гълъб Донев горещата фаза на войната да изстине - пък дано и той си го припише като своя заслуга! 

***
Гълъбът и мирът са в доста остаряла корелация, подобен облик има и в Библията. Името Колумб (Гълъб) се трактува като " кротичък вестител ". Гълъбът е пощенска птица и за тази негова функционалност има сума ти легенди. Дори една от легендите за възникването на мартеницата е обвързвана с гълъб, който носел бял конец, а нечия кръв добавила към конеца и алено. Тук няма да преразказваме легендите, те са общоизвестни и елементарно налични. Само ще напомним езическия факт, че Дебелия бял гълъб постоянно носи червен конец срещу уроки. 
Много гълъби е нарисувал и Пикасо, още от така наречен Син интервал на художника - то било обвързвано с всякакви душевни положения на художника, той свързвал този цвят със страданието и други тъжни работи. (По-късният Гълъб на мира в емблемата на Организация на обединените нации също е негово произведение.) Този ранен стадий в творчеството му на съветски се назовава " Голубой интервал ".

  " Момче с гълъб ", 1901 - началото на Синия интервал на Пабло Пикасо.
***
Както е известно на феновете на съветския език, " голубой " (гълъбов) значи лазурен (заради сините оттенъци на гълъбовата шия) - цвета на безоблачното небе. " Голубой " също по този начин значи прекрасен, добър, душевно чист и всевъзможни такива прелестни неща. Третото значение на " голубой " е нарицателно за персонаж, който може да попълни характерна квота в холивудски филм - без връзка с цвета на кожата. 
***
С гълъбите има и присъщи идиоматични изрази като съветския " да нахраниш гълъбите " (да участваш в забранен митинг) или българския " подвигаме гълъбите " (събираме си чуковете, махаме се оттук). 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР